Aktuális kérdések és válaszok, amelyek az üzlet, szabályozás vagy erőforrás szempontból fontosak vállalkozása számára a növénytermesztés, kertészet, állattenyésztés és élelmiszeripar területén!

Helyzetelemzés Kemény Gáborral, Kaproncai Istvánnal és Filippo Codatoval.
Ismerje meg első kézből, hogyan látják a pillanatnyi helyzetet az iparági elemzők

Open Space workshopok tehcnikája Varga Péterrel a Millefolium Stratégia Kft.-től
Ismerje meg a szakmai workshopjainkon használt OpenSpace technikát és annak minden előnyét.

I. Magyar "Nyitott tér" Agrár Workshop – Az "Open space" mechanizmus rugalmasságával!
Tekintse át saját helyzetét szakmai moderátorok segítségével, vitassa meg saját tapasztalatait, véleményét más résztvevőkkel!

Networking program
Fejlessze személyes üzleti hálózatát termékpályák mentén, kössön új ismeretségeket!

12 OpenSpace Workshop
   
24 Moderátor
800 top ágazati szereplő
   
   

Felhívjuk figyelmét, hogy a konferencia helyszíne megtelt! Jelentkezés, már csak a kiállítás bejárására lehetséges.

Az I. Omék Szakmai Nap programja volt

Érkezés, regisztráció

8:30 - 10:00

Az eseményekkel kapcsolatos további információkért kattintson oldalt valamelyik időpontra!

Ünnepélyes megnyitó

10:00 - 10:05 Daróczi László, AgrárMarketing Centrum

10:05 - 10:10 Bolyki Bence, Agroinform.hu

10:10 - 10:15 Dr. Fazekas Sándor, Földművelésügyi Miniszter

Kihívások és üzletfejlesztési lehetőségek a fő termékpályák mentén – workshop előadások

10:15 - 12:00

Téma:

Kapcsolat a termelői és fogyasztói piacok között: fogyasztói piacok, kereskedelem, élelmiszeripar

Előadások:

Az agrárium egy kockázatos üzlet! Kockázatkerülési útvonaltervezés – Kemény Gábor, AKI

Hol tartunk most? Mezőgazdaságunk számokban - Kapronczai István, OTP Bank

Kávészünet 10.50 - 11.15

A kockázatkezelés elősegítése az olasz mezőgazdasági közösség példáján keresztül – dr. Filippo Codato, Asnacodi

A mezőgazdaság 4.0 – technológiai forradalom – Erős Veronika, Agrárinformatikai Klaszter

Kockázatértékelés az agráriumban – Fábián Tamás, Ernst & Young Tanácsadó Kft.

Ebédszünet

12:00 - 13:30

Kiszámítható jövő, kiszámítható gazdálkodás, avagy hogyan csökkenthetem vállalkozásom kockázatait? – tematikus workshop és kerekasztal típusú beszélgetés
I. Magyar "Nyitott tér" Agrár Workshop – tematikus workshop

13:30 – 17:00

13:30 – 13:50 Lehet-e a globalizáció nyertese a hazai agribusiness? – Bárány László, Master Good cégcsoport
13:50 – 14:10 Mi az open space módszer? – Varga Péter, Millefolium Stratégia Kft.
14:10 – 14:50 Üzlet - 1. idősáv

  • Feldolgozóipari elvárások a termelők felé
  • Kereskedelmi láncokba való bekerülés feltétele
  • Frissáru ágazat aktualitásai
  • Piacralépést segítő hatékony marketing eszközök

14:50 – 15:20 Kávészünet
15:20 – 16:00 Szabályozás - 2. idősáv

  • Agrárszektort érintő adózási kérdések
  • Agrárfinanszírozás lehetőségei
  • Az EU és a magyar kormányzati stratégiái

16:00 – 16:40 Erőforrások - 3. idősáv

  • Humán erőforrás és intelligens technológia szinergiája a mezőgazdaságban
  • Adatvezérelt működés lehetőségei
  • Fenntarthatóság a mezőgazdaságban és élelmiszeriparban

16:40 – 17:00 Agrárstratégiai kerekasztal beszélgetés: az open space eredmények plenáris ismertetése – Honnan indultunk? Merre tartunk?

Networking program

17:00 – 18:00

lehetőség közvetlen üzleti egyeztetésekre

Ünnepélyes fogadás

18:00 - 20:00

az OMÉK kiállítóinak és az OMÉK Szakmai Nap előadóinak és vendégeinek részvételével

I. Magyar "Nyitott tér" Agrár Workshop

13:30 – 17:00

Koncepció:

  • Négy témát és három idősávot határoztunk meg.
  • A nagy létszámú beszélgetést az “open space” módszertan segítségével moderáljuk
  • Open space (fn, angol): Az agráriumban az innovációra és együttműködésre nyitott szakmai szemlélet kialakítását segítő, a résztvevők aktív bevonásával történő workshop módszer. Bár Magyarországon még újdonságnak számít, a világ számos táján bevett módszertannak számít konferenciákon és vállalaton belüli döntéseknél egyaránt.

Módszertan és tematika:

  • A csoportok nagyságát, összetételét, a beszélgetés tartamát a résztvevők határozzák meg. Mindenki azokban a kiscsoportokban veszt részt, amelyek témája számára a legérdekesebb.
  • Az egyszerre négy párhuzamos csoport: növényzermesztés, kertészet, állattenyésztés, élelmiszeripar
  • Mind a négy csoportban három idősáv kerül lehatárolásra.

Az egyes idősávok felosztása:
14:10 – 14:50 Üzlet - 1. idősáv

  • Feldolgozóipari elvárások a termelők felé
  • Kereskedelmi láncokba való bekerülés feltétele
  • Frissáru ágazat aktualitásai
  • Piacralépést segítő hatékony marketing eszközök

15:20 – 16:00 Szabályozás - 2. idősáv

  • Agrárszektort érintő adózási kérdések
  • Agrárfinanszírozás lehetőségei
  • Az EU és a magyar kormányzati stratégiái

16:00 – 16:40 Erőforrások - 3. idősáv

  • Humán erőforrás és intelligens technológia szinergiája a mezőgazdaságban
  • Adatvezérelt működés lehetőségei
  • Fenntarthatóság a mezőgazdaságban és élelmiszeriparban

Növénytermesztési workshop:

  • Milyen fogyasztói trendek alakítják a szántóföldi növénytermesztés termelői jövedelmét? - 1. idősáv
  • Hogyan oszlik meg a jövedelem az egyes termékpályákon a szereplők között? - 1. idősáv
  • Mit tehetnek a termelők a termékpályán belül a profit növelés érdekében? - 1. idősáv
  • Növénytermesztés finanszírozása a piacról, hitelből, támogatásból, lehetőségek, kockázatok? - 2. idősáv
  • Az adózás hatása a termelés finanszírozására? - 2. idősáv
  • Jár-e gazdasági előnnyel a a precíziós gazdálkodás bevezetése az üzemek szintjén? - 3. idősáv
  • Mi szükséges a precíziós gazdálkodás gazdasági előnyeinek maximalizálásához? - 3. idősáv
Idősáv Név Cégnév
Szekcióvezető Umenhoffer Péter AXIÁL Kft.
Open Space moderátor Milics Gábor Széchenyi István Egyetem
Szakmai moderátor, üzlet Hollósi Dávid Takarékbank Zrt.
Szakmai moderátor, szabályozás Fazakas Péter Erste Bank Zrt.
Szakmai moderátor, erőforrás Daoda Zoltán Agro.Bio Hungary Kft.
Jegyzet Simon Ádám Agroinform.hu

Kertészeti workshop:

  • Hogyan alakulnak a zöldség-gyümölcs fogyasztói szokások az európai és hazai piacokon? - 1. idősáv
  • Vannak-e kiaknázatlan réspiacok? - 1. idősáv
  • Megfizeti-e a hazai piac a minőségi termékeket? - 1. idősáv
  • Melyek a kereskedelmi láncokba történő bekerülés feltételei? - 1. idősáv
  • A kertészeti termelés finanszírozási lehetősége az európai piacon? - 2. idősáv
  • Az uniós és hazai szabályozás hatása? - 2. idősáv
  • A digitalizáló és automatizáció, vagyis az adatalapú működés csökkentheti-e kertészet munkaerő igényét? - 3. idősáv
  • A kertészet jövedelme milyen mértékben függ a technológia fejlesztésétől? - 3. idősáv
  • Van-e munkaerőhiány a kertészetben? Hogyan kezeljük? - 3. idősáv
Idősáv Név Cégnév
Szekcióvezető Vanó Imre BASF Hungária Kft.
Open Space moderátor Varga Ádám Rudolf Millefolium Stratégia Kft.
Szakmai moderátor, üzlet Antal Gyula Syngenta Magyarország Kft.
Szakmai moderátor, szabályozás Csizmadia György TÉSZ-ÉSZ Nonprofit Kft.
Szakmai moderátor, erőforrás Dr. Csikai Miklós Árpád Agrár Zrt.
Jegyzet Farkas Anna Szent István Egyetem

Állattenyésztési workshop:

  • Milyen húsfogyasztási trendek vannak a hazai, az EU és a releváns export piacokon? - 1. idősáv
  • A fogyasztói változások hatása hogyan érvényesül a hazai állattenyésztésben? - 1. idősáv
  • A termelők hogyan tudnak nagyobb jövedelmet realizálni a hús termékpályákon? - 1. idősáv
  • A hazai és uniós szabályozás hogyan támogatja az állatenyésztés kitörési lehetőségét? - 2. idősáv
  • Finanszírozási, támogatási lehetőségek a globalizált piacon való sikeres megjelenéshez? - 2. idősáv
  • Az állattenyésztés technológiai fejlesztése csökkenti-e a piaci kockázatokat, növeli-e a fenntartható működés képességét? - 3. idősáv
  • A digitalizáció lehet-e a fenntartható működést támogató fejlesztési irány? - 3. idősáv
  • Milyen digitalizációs lehetőségek vannak az állattenyésztésben? - 3. idősáv
  • Hogyan kezelhetők a munkaerőhiányból származó kockázatok? - 3. idősáv
Idősáv Név Cégnév
Szekcióvezető André Gergely Holstein-Genetika Kft.
Open Space moderátor Hartman Gábor Agroinform.hu
Szakmai moderátor, üzlet Wágner József Carmeuse Hungária Kft.
Szakmai moderátor, szabályozás Kövesdi József OkosFarm
Szakmai moderátor, erőforrás Dr. Pajor Gábor Ernst&Young Tanácsadó Kft.
Jegyzet Igric Dominika Agroinform.hu

Élelmiszeripari workshop:

  • Melyek az élelmiszeripar alapanyag-beszerzési, biztosítási trendjei, melyek a főbb változások? - 1. idősáv
  • Melyek a kereskedelmi láncokba történő bekerülés feltételei? - 1. idősáv
  • A fogyasztói piac alakulása milyen változásokat vár az élelmiszeripartól? - 1. idősáv
  • Hogyan támogatja a hazai és uniós szabályozás élelmiszeriparunk piaci pozícióját, fejlődését? - 2. idősáv
  • Milyenek az alapanyag biztosítási lehetőségek az élelmiszeripar részére? - 2. idősáv
  • A digitalizáció milyen lehetőség az élelmiszeripar számára? - 3. idősáv
  • Hogyan segíti a digitalizáció a fenntarthatósági szempontokat? - 3. idősáv
Idősáv Név Cégnév
Szekcióvezető Tresó István K&H Bank Zrt.
Open Space moderátor Varga Péter Millefólium Stratégia Kft.
Szakmai moderátor, üzlet Lele János Legatus Consulting
Szakmai moderátor, szabályozás Beliczay Zsolt Zimek Pálinka
Szakmai moderátor, erőforrás Józsa Béla Józsa Száraztészta Kft.
Jegyzet Mizsei Bernadett Agroinform.hu

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják

Szakmai- és média partnerek:

Kapcsolat

Foor Ildikó, Agroinform.hu rendezvény koordinátor, foor.ildiko@agroinform.hu, +3630 383 3506
Helyszín: 1101 Budapest, Albertirsai út 10. HungExpo | http://hungexpo.hu
GPS: 47.492868 | 19.121492